dissabte, 18 de juny del 2016

ESPARRAGUERA

(Asparagus acutifolius)

Català: espargulera, esparraguera boscana;
Castellà:esparrago triguero, esparraguera de gato; 
Francès: asperge sauvage, asperge à feuilles pointues; Occità: espargo fèro
Anglès: sharp-leaved asparagus;   
Alemany: strauchiger spargel.                       

Família: LILIÀCIES.
Floreix: Agost/Setembre.
Alçada: 50 a 200 cm.
Garrigues, marges, olivars.
Medicinal, comestible.  






PROPIETATS: depuratiu, diürètic, laxant, fa baixar la pressió.

ES FA SERVIR quan hi ha retenció de líquids, una mica de restrenyiment...

ES POT prendre en decocció, en xarop i extracte líquid de les arrels o rizomes, tot i que la manera més agradable és menjar-ne els brots tendres o espàrrecs (porten molta fibra) i tant és que siguin fets a la planxa, al vapor, en truita o crus, tot i que s'ha d'anar en compte perquè quan n'és el temps tenim tendència a menjar-ne masses i pot provocar àcid úric, tot té una mida...


Quan madura el fruit o baia és negre.